Hrvatska i Srbija se dogovorile da organizuju rat kojim će rešiti pitanje pobednika suđenja u Hagu

312
283
SHARE

HAG, ZAGREB, BEOGRAD, 3. februar 2015. (Njuz) – Odmah po objavljivanju odluke o odbacivanju međusobnih tužbi za genocid, najviši državni funkcioneri Srbije i Hrvatske su stupili u kontakt i dogovorili organizovanje oružanog sukoba koji bi trebalo da razreši sve dileme oko pitanja pobednika ovog suđenja.

– Bivša vlast nam je u nasleđe ostavila pitanje tužbi za genocid koje godinama opterećuje odnose dve države, a današnja presuda nije zadovoljila nijednu od strana, kaže Tomislav Nikolić, predsednik Srbije. – Predsednica Hrvastke Kolinda Grabar Kitanović i ja smo zajednički došli do zaključka da je ovakvo stanje neodrživo i da bi jedan rat bio najbolje rešenje kojim bi odlučili pitanje pobednika u ovom procesu. Međunarodni sud u Hagu je doneo odluku koja može predstavljati veliki teret za buduće generacije. Zato je najbolje, na bojnom polju, otkloniti sve dileme kako bi, u jednom partnerskom odnosu, krenuli u zajedničku budućnost, zaključio je Nikolić.

Read more: http://www.njuz.net/hrvatska-i-srbija-se-dogovorile-da-organizuju-rat-kojim-ce-resiti-pitanje-pobednika-sudenja-u-hagu/#ixzz3TtR2CmOD

283 COMMENTS

Comments are closed.