Jorgovanka Tabaković naručila 50 držača za dinar kako bi obezbedila njegovu stabilnost

285
0
SHARE

BEOGRAD, 4. februar 2015, (Njuz) – Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković raspisala je javni tender za nabavku pedeset držača za dinar čiji zadatak će biti obezbeđivanje stabilnosti njegovog kursa u odnosu na evro. Ovi držači u kojima će dinar čvrsto stajati predstavljaju zakonsku obavezu tvrde u Narodnoj banci.

– Dinar se svakodnevno suočava sa različitim pritiscima, što dovodi do pada njegove vrednosti, kaže Tabaković. – Jedan od glavnih zadataka Narodne banke je očuvanje stabilnosti nacionalne valute, a držači dinara će nam znatno olakšati taj posao. Zaposleni u NBS se trude da dinaru pruže što optimalnije i udobnije uslove kako bi se dinar osećao prijatno i tako ostao stabilan. Zato insistiramo da držači budu anatomski oblikovani, napravljeni od kvalitetnih materijala što povećava njihovu cenu, ali garantuje vrhunski kvalitet. Takođe, očekujemo da budu dizajnirani tako da u sebi kombinuju srpsku tradiciju i moderne trendove. Tako ćemo, na pravi način, pokazati da smo spremni da prihvatimo savremena dostignuća, a opet ostanemo verni sebi, poručuje guvernerka.

Read more: http://www.njuz.net/jorgovanka-tabakovic-narucila-50-drzaca-za-dinar-kako-bi-obezbedila-njegovu-stabilnost/#ixzz3TywOyunK

NO COMMENTS