Za trideseti rođendan od familije dobila 20 pitanja: Kad ćeš da se udaš

278
0
SHARE

UŽICE, 19. avgust 2014, (Njuz) – Marijana Petrović, nastavnica iz Užica nedavno je proslavila svoj trideseti rođendan, a od rodbine je tog dana dobila dvadeset pitanja „Kad ćeš da se udaš?“.

– Čim sam ustala majka mi je čestitala rođendan, dala poklon, a uz prvu jutarnju kafu me neobavezno upitala i kad ću da se udam – priča Marijana – Nekako odmah zatim počeo je da zvoni telefon, zvale su tetke, ujne i ostali rođaci. Svi su mi poželeli dosta uspeha i sreće u životu, a zatim bi pomenuli i pitanje moje udaje. Po mojoj evidenciji bilo je ukupno dvadeset takvih pitanja – kaže ona.

Mnogobrojna familija koja je Marijanu zvala kako bi joj čestitala rođendan postavila je ovo pitanje potpuno spontano bez prethodnog dogovaranja i tako pokazala da još uvek neguje tradicionalne vrednosti.

– Čula sam da je Maja od svih članova familije dobila pitanje „Kad ćeš da se udaš“ za rođendan. To je srpska tradicija koju moramo negovati i drago mi je da vidim kako naša familija još uvek drži do nje. Svaka žena koja neudata dočeka tridesetu susreće se sa tim pitanjem, a ona se ponavljaju za svaki sledeći rođendan i na svakom porodičnom okupljanju i to traje sve do njene konačne udaje – pojasnila nam je Marijanina tetka Vera.

Marijana je prilično zbunjena jer nije znala za ovaj tradicionalni običaj, a izgleda da ju je sve ovo prilično umorilo jer nam je spustila slušalicu kad smo je na kraju razgovora postavili pitanje „Stvarno, a kad ćeš da udaš?“.

Bojan Savić

NO COMMENTS