Strpljiva beba uspavala mamu posle tri dana

258
0
SHARE

NOVI SAD, 18. decembar 2014. (Njuz) – Šestomesečni Ognjen Mitić iz Novog Sada, uspeo je da posle puna tri dana, uspava svoju mamu Mariju. Ističe da je njegova upornost odigrala najveću ulogu, ali i da se uspeh desio kada se najmanje nadao.

– Još od naših prvih zajedničkih dana, ja pokušavam da je uspavam. To je uvek mukotrpan posao, jer mama ume da bude budna i po pet, šest dana. Ponekad mi izgleda kao da ne želi da spava, stalno nešto radi i gnjavi me, ili me previja, kupa i presvlači, ili čisti pupak, nos i uši. Već sam bio na ivici očaja i sve češće sam se pitao što sam baš ja dobio takvu mamu – iskren je Ognjen.

Dodaje da je danima smišljao šta bi moglo da uspava Mariju.

– Trudio sam se da je danju izmorim, a da uveče smislim neki trik. Ponekad bih se noću pravio da spavam, zatvarao bih oči i ćutao. Međutim, ona ni tada nikako da legne – dolazila je da me pokriva i proveri da li dišem – priča Ognjen.

Priznaje da je počeo da gubi veru u sebe jer se neprestano pitao šta radi pogrešno.

– Uzalud bih joj noćima pevao, čupkao joj kosu i štipao lice. Činilo se da nema efekta ni kad se umiljavam oko njenih grudi, a umeo sam to da radim i po deset puta dnevno. Ponekad bih bio toliko očajan, da sam od nemoći satima plakao i ljutio se na nju, moleći je u sebi da se konačno smiluje i zaspi – dodaje on.

Ognjen se nada da mu mama više neće priređivati besane noći, jer koliko god da je lepo imati mamu, priznaje da ponekad sebe pita da li je bio spreman na sve ovo.

Jasmina Gavrilov

NO COMMENTS