MILORAD DODIK TRAŽI DA REPUBLIKA SRPSKA DOBIJE STALNOG PREDSTAVNIKA U VICEVIMA O MUJI I HASI

305
0
SHARE

BANJALUKA, 15. april 2015, (Njuz) – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zatražio je danas u Banjaluci da bosanski Srbi dobiju stalnog predstavnika u vicevima o Muji i Hasi.

Na konferenciji za štampu Banskim Dvorima Dodik je rekao da po Dejtonskom sporazumu srpski entitet ima pravo da bude zastupljen u svim vitalnim institucijama u Bosni i Hercegovini.

– Po čemu je BiH prepoznatljiva ako ne po vicevima? A u njima se stalno pominju Mujo i Haso. Gde je tu multietničnost, pitam ja vas?! Kako da bosanski Srbi dožive Bosnu kao svoju državu, ako ni u vicu nisu ravnopravni. Republika Srpska spremna je da već sutra u viceve imenuje svog predstavnika i o tome ćemo obavestiti vlasti u Federaciji. Tražićemo da zvanično Sarajevo iz BH viceva odmah povuče ili Muju ili Hasu, nama je sasvim svejedno koga će – rekao je Milorad Dodik.

Dodik je rekao da vlasti u Banjaluci nemaju ništa protiv da Fata ostane žena Bošnjačkog predstavnika u vicevima, pod uslovom da i njegov srpski kolega dobije pravo da u viceve uvede svoju lepšu polovinu. On je predložio i da u vicevima jedanput bude namagarčen bošnjački, a drugi put srpski predstavnik, kako ne bi uvek jedan te isti narod ispadao budalom.

NO COMMENTS