Palma pozvao sve evropske maturante da se okupaju u jagodinskoj fontani

651
0
SHARE

JAGODINA, 30. maj 2015, (Njuz) – Predsednik jagodinskog parlamenta Dragan Marković Palma pozvao je maturante iz cele Evrope da na kraju završne godine školovanja posete Jagodinu i okupaju se u velikoj fontani.

Marković je napomenuo da je fontana projektovana tako da bez problema može da primi sve maturante iz čitave Evrope.

– Gradovi u Evropi nemaju fontane sa dovoljno kapaciteta da prime sve svršene srednjoškolce pa maturanti moraju da čekaju i po nekoliko sati na svoj red za tradicionalno kupanje. Fontana u Jagodini je duga 122 metra i može da primi nekoliko hiljada maturanata istovremeno, dok recimo fontana di Trevi u Rimu može svega njih pedesetak – objasnio je Dragan Marković.

On je otkrio da je jagodinska fontana opremljena najsavremenijim sadržajima koji treba da privuku mlade „da na jedan aktivan način proslave kraj školovanja“.

– Naša fontana može da pušta muziku, tako da smo za evropske maturante predvideli repertoar sa Odom radosti, dok je u slučaju hladnog vremena, moguće uključiti i grejanje kako bi voda bila optimalne temperature da se deca ne prehlade. Kad su već tu, maturanti će moći da posete i neku od jagodinskih znamenitosti poput zoo-vrta, Muzeja voštanih figura, Viva tržnog centra, a za one koji žele da produže vodeni užitak, tu je aqua park – zaključio je Dragan Marković Palma.

NO COMMENTS