Jeremiću drastično skočila popularnost nakon gašenja lažnog naloga na Tviteru

149
0
SHARE

BEOGRAD, 14. jul 2011, (Njuz) – Ministru spoljnih poslova Srbije Vuku Jeremiću porasla je popularnost u zemlji za preko 20 odsto, svega nekoliko sati nakon što je društvena mreža Tviter ugasila lažni nalog ovog političara @VookJeremic.

Zahtev za gašenje ovog naloga podnelo je Ministarstvo spoljnih poslova, nakon objavljivanja rezultata prošlonedeljnjeg istraživanja koje je pokazalo da preko 95 odsto Tviter korisnika veruje da iza profila @VookJeremic stoji Ministar spoljnih poslova Srbije lično.

– Tvitovi @VookJeremic često su se suštinski kosili sa stavovima Vuka Jeremića i rušili su njegov ugled, a naravno da skoro nikome nije moglo ni da padne na pamet da te tvitove ne piše Jeremić lično – rečeno je Njuzu iz kabineta spoljnih poslova – Građanima je poznato da Jeremić savršeno priča engleski jezik, a u engleskom se dva slova „o“ kada se nađu jedno pored drugog čitaju kao „u“, tako da su svi bili ubeđeni da je @VookJeremic njegov lični nalog kojim je još jednom želeo da demonstrira svoj engleski.

Vuk Jeremić je izjavio da je iznenađen naletom popularnosti od kada je ugašen njegov lažni profil, i tvrdi da bi mnogo ranije tražio njegovu zabranu da je znao da je on bio uzrok netrpeljivost koju su neki građani osećali prema njemu.

– Bio sam svestan da nisam svima simpatičan i sve ovo vreme sam uveravao sebe da je to zbog nekih mojih stavova, pojave ili druženja sa Đokovićem. Zaista nisam verovao da je najveći problem bio u mom lažnom Tviter nalogu – kaže Jeremić koji dodaje da mu je jutros prodavačica u pekari poželela dobro jutro i da mu se osmehnuo prodavac kod kojeg svakog dana kupuje novine, što mu se nikada pre nije dogodilo.

Loš efekat koji Tviter ima na popularnost srpskih političara uočili su i ljudi iz Socijalističke partije Srbije, koji su već poslali zahtev Tviteru da ugasi lažni profil @sloba_milosevic.

– Sa ovog profila stižu poruke koje nisu u skladu sa stavovima SPS, a većina građana veruje da iza njega stoji pravi Slobodan Milošević, što je klasičan primer lažnog predstavljanja u cilju sticanja materijalne koristi i blaćenja političkih protivnika – stoji u saopštenju socijalista.

Marko Dražić

Viktor Marković

NO COMMENTS