„Svi su oni ista ***“ i „Neću da se nerviram“ najpopularnije stranke u Srbiji

156
0
SHARE

BEOGRAD, 30. septembar 2011, (Njuz) – Najnovije istraživanje Stratedžik marketinga o popularnosti stranaka u Srbiji donelo je iznenađujuće rezultate koji će pre svega zabrinuti stranke koje se trenutno nalaze u parlamentu Srbije, jer je pokazalo da su nove, do skoro nepoznate stranke, ubedljivo najpopulanije u zemlji.

U telefonskoj anketi sprovedenoj na uzorku od 5000 građana Srbije, na pitanje “Za koju biste stranku glasali da se izbori održavaju ovog meseca” čak 40 odsto anketiranih bi glasalo za do sada malo poznatu stranku “Svi su oni ista ***” (SSOIG), dok je 30 odsto građana odgovorilo da će glasati za stranku “Neću da se nerviram” (NDSN).

Na jakoj trećoj poziciji je stranka “Pun mi je *** političara” (PMJKP) sa podrškom od 15 odsto građana sa pravom glasa. Iako su poverenje ovoj stranci u ranijim anketama najviše ukazivali pripadnici muškog pola, sve je veći broj žena u Srbiji koji se priklanja ovoj političkoj opciji.

Da ekstremna desnica u Srbiji i dalje ima veliko uporište dokazuje i 10 odsto anketiranih koji su na pitanje “ Za koju biste stranku glasali da se izbori održavaju ovog meseca” odgovorili da bi to bila desničarska organizacija “*** *** *** ***” (KPGD)

Začelje liste zauzimaju stranke koje su mnogi do pre samo nekoliko meseci smatrali najbitnijim činiocima na političkoj sceni Srbije, kao što su Demokratska stranka (DS) i Srpska napredna stranka (SNS), koje će imati velikih poteškoća da pređu cenzus.

Srđan Bogosavljević iz Stratedžik marketinga ističe da tek predstoji analiza kako bi se utvrdilo kako su ove nove stranke kojima mediji ne posvećuju toliko pažnje uspele da zadobiju toliko poverenje građana. Kuriozitet ankete je i da nije bilo neopredeljenih niti građana koji neće izaći na izbore. Svi građani Srbije bili su prilično jasni i precizni u iznošenju svog stava koje stranke podržavaju.

Miloš Mileusnić

NO COMMENTS