Marko Milošević: Srećan sam što su uspele reforme u pravosuđu

252
0
SHARE

MOSKVA, BEOGRAD, 18. novembar 2011, (Njuz) – Marko Milošević, sin nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, izjavio je danas, nakon što je juče oslobođen optužbe za nanošenje teških telesnih povreda otporašu Nebojši Sokoloviću, da je zadovoljan što se reforma pravosuđa u Srbiji pokazala kao uspešna.

Poznati biznismen je rekao da se plašio kakve će rezultate doneti nova reforma pravosuđa, ali da je oslobađajuća presuda dokaz da sudovi više neće biti pod političkim pritiscima.

– Jedna od najvažnijih stvari u svakoj zemlji je da sudovi budu nezavisni. Koliko god da je često prilikom priče o reformi pravosuđa spominjano da će sudovi biti nezavisni od eventualnog mešanja političara u njihov rad, bilo je jasno da je reč samo o retorici koja će morati da se potvrdi u praksi – smatra Marko Milošević.

– Bilo mi je potrebno 11 godina da dokažem sudu da je moj slučaj zastareo, ali srećan sam da sam istrajao u svojoj borbi i konačno dokazao da sam bio u pravu. Mnogi nisu verovali da ću uspeti, pogotovu kada sam se druge i treće godine godine zalagao da se slučaj proglasi zastarelim, ali pravosuđe je dokazalo da je ipak imuno na linč koji su protiv mene vodili pojedini političari i mediji – dodaje Milošević.

Analitičar zastarelosti sudskih slučajeva Gorčin Stojanović rekao je da bi ovo bio opasan presedan da i pre ovog slučajeva već nije bilo onih koji su zastareli.

– U više slučajeva do sada optuženici su svojim ignorisanjem suda uspeli da dokažu da su im predmeti zastareli i mišljenja sam da je pravni tim Marka Miloševića u Vladi Srbije samo iskoristio te metode koji su već ustanovljeni u srpskom pravosuđu. Očekujem s pravom da ćemo uskoro viđati zastarele slučajeve i pre prvog ročišta što bi zaista predstavljalo reformu – kaže Stojanović.

Marko Dražić

Dejan Nikolić

Ideja: @sloba_milosevic

REKLAMA: Knjiga koja nikad neće zastariti! Njuz.net predstavlja „Ovo nam možda nije trebalo“

NO COMMENTS