Skeptiku odobrena kandidatura za evroskeptika

166
0
SHARE

BEOGRAD, 7. mart 2012, (Njuz) – Skeptiku Nemanji Trnavcu (45) sa Čukaričke Padine u Beogradu rano jutros na vanrednoj sednici saveta Evrope odobrena je kandidatura za evroskeptika, kako javljaju domaći i strani mediji. Gospodin Trnavac, koji je do sada bio dosledno skeptičan prema ovakvim kandidaturama, smatra kako će proći još mnogo vremena pre nego što sebe bude mogao da nazove „pravim evroskeptikom“.

– Iz ove perspektive, van EU, lako je biti sumnjičav prema Evropskoj Uniji i dobrobitima koje ona donosi zemljama članicama. Zbog toga mi je drago ako je istina da sam postao kandidat za evroskeptika koji će prema EU biti sumnjičav iznutra, kada Srbija jednom postane zemlja članica – izjavio je Trnavac.

– To jest, ako postane – dodaje naš sagovornik.

Skeptici širom Srbije izrazili su sumnju da će Trnavac ikad postati punopravni evroskeptik, i da bi time mogao da izgubi svoj identitet skeptika. To bi, kako se još navodi u saopštenju Udruženja skeptika Srbije (USS), bio i jedini način da dođe do nestanka evroskeptika, jer im inače „ne pada ni na kraj pamet da napuste EU, ma koliko loša ona ona bila sada“.

Viktor Marković

NO COMMENTS