Šešelj započeo izbornu kampanju obilaskom haških pritvorenika

134
0
SHARE

ŠEVENINGEN, 7. april 2012, (Njuz) – Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, odlučio je da izbornu kampanju započne obilaskom haških pritvorenika, saopštio je njegov pravni tim.

Šešelj je svoj prvi predizborni govor održao pred sedmoro pritvorenika u kantini, da bi nakon toga iskoristio priliku da obiđe pritvorsku jedinicu u Ševeningenu i porazgovara sa optuženicima o problemima sa kojima se susreću tokom suđenja. Lider radikala je zatim u pratnji stražara prošetao zatvorskim dvorištem podelivši im pri tom bedževe sa svojim likom.

U kratkom saopštenju koje je Šešelj preko svog pravnog tima poslao medijima, nosilac liste SRS-a istakao je da su njegovi glavni ciljevi reforma međunarodnog pravosudnog sistema, bolja zdravstvena zaštita zatvorenika i obelodanjivanje identiteta zaštićenih svedoka u procesu koji se vodi protiv njega. Još jednom je podvukao da se zalaže za nepoštovanje Haškog suda i potpunu slobodu govora prilikom obraćanja sudijama. Šešelj je naveo i da će narednih dana saopštiti koje će još članove svoje porodice kandidovati na predstojećim izborima.

Lider radikala je prvostepenom veću Haškog tribunala ponovo predao zahtev da bude pušten na privremenu slobodu jer mu boravak u pritvoru predstavlja realnu prepreku da tokom kampanje obiđe i poljoprivredna dobra, stoji na kraju saopštenja.

Soko Sokolović

NO COMMENTS