Tadić: Ko zna kakve ću posledice Nikolićeve vladavine zateći kad postanem premijer

165
0
SHARE

BEOGRAD, 8. jun 2012. (Njuz) – Predsednik Demokratske stranke i najozbiljniji kandidat za novog premijera Srbije, Boris Tadić, izjavio je kako je prvih sedam dana vladavine novog predsednika Tomislava Nikolića „već ostavilo nesagledive posledice po srpsku privredu“.

Tadić je u izjavi za medije rekao kako svi ekonomski pokazatelji ukazuju na to da je stanje u državi alarmantno „jer inflacija raste, javni dug je dostigao kritičnu tačku, broj nezaposlenih i siromašnih beleži rekordni rast, a korupcija je na najvišem nivou još od 2000. godine“.

– Srbija je na kolenima, svi ekonomski parametri pokazuju da se naša privreda urušava velikom brzinom i to baš sada kada je Nikolić postao predsednik. Teško je reći da je u pitanju slučajnost, a ko zna šta ću još zateći kada postanem premijer – rekao je Tadić.

– Ako je prvih sedam dana Nikolićeve vladavine ostavilo ovoliko posledica, lako se može izračunati da će za samo prvih godinu dana sve to biti 52 puta gore, koliko ima nedelja u godini, a za 5 godina njegove vladavine, još oko 250 puta. To su zastrašujuće cifre i ja sam morao da upozorim građane Srbije na to, da ne bi posle upirali prstom u mene – zaključio je Tadić.

Tomislav Nikolić nije direktno odgovorio na ove optužbe, ali je priznao da postoje određeni propusti od kada je postao predsednik, poput onog da curi voda iz klima-uređaja na njegovom kabinetu i da moli građane za razumevanje dok se taj propust ne otkloni.

Miroslav Vujović

NO COMMENTS