SPS poslao DS-u rajder listu za formiranje Vlade

181
0
SHARE

BEOGRAD, 23. jun 2012, (Njuz) – Uoči nastavka dogovora oko formiranja Vlade Socijalistička partija Srbije poslala je Demokratskoj stranci svoju rajder listu na preko stotinu stranica.

Kako Njuz saznaje, zahtevi socijalista ne odnose se samo na kadrovska rešenja i raspodelu resora već i na određene kriterijume koje je, kako kažu, neophodno ispuniti za uspešne pregovore.

Predsednik socijalista Ivica Dačić zahtevao je da mu se tokom pregovora, pored zasebnog toaleta, obezbedi i grupa novinara pred kojom će u svakom trenutku moći da održi konferenciju za štampu i ispriča sve ono što smatra da je u tom momentu dobro za njegovu poziciju u nastavku pregovora. Dačić insistira da svaka njegova izjava bude udarna vest, da uz nju ide slika na kojoj ima ozbiljan izraz lica i kao i da svi naslovi budu isključivo crne boje i boldovani.

Socijalisti su zahtevali i da se za Milutina Mrkonjića obezbede 72 pamučne polo majice, veličine XXL, crne boje, isključivo marke Lacoste. Za nekadašnjeg ministra infrastrukture neophodno je obezbediti i putne pravce koje će otvarati širom Srbije kao i rokove koje će probijati tokom novog mandata.

Pored toga, SPS je imao nekoliko zahteva koji se odnose na njihove koalicione partenere, pa tako u rajder listi stoji da Demokratska stranka mora da prihvati Dinkića za poželjnog partnera, da obezbedi još dve žirafe, ne starije od šest meseci, za zoološki vrt u Jagodini kao i da se u neposrednom okruženju Dragana Markovića Palme ne koriste izrazi „homoseksusalac“ i „homoseksualizam“.

Podvučeno je da demokrate i njihovi koalicioni partneri moraju prema SPS-u da se ophode sa istim uvažavanjem kao i prema članovima sopstvene stranke, s tim što broj ljudi koje su socijalisti predložili za određene funkcije nije konačan jer postoji mogućnost da im se u međuvremenu povećaju apetiti.

Socijalisti su napomenuli da će ukoliko pregovori sa demokratama dožive neuspeh istu rajder listu poslati i Srpskoj naprednoj stranci jer bi, kako kažu, bilo jako neodgovorno sa njihove strane da koče formiranje vlade dodatnim zahtevima.

Soko Sokolović

NO COMMENTS