Haški tribunal: Sledećeg optuženog sigurno osuđujemo

168
0
SHARE

HAG, 29. novembar 2012, (Njuz) – Međunarodni sud pravde u Hagu saopštio je danas, posle oslobađajuće presude Ramušu Haradinaju, da Tribunal nije “omekšao“ kako je moglo da se čuje poslednjih dana, što će dokazati u sledećem procesu u kojem će osuđeni „svakako biti osuđen na zatvorsku kaznu“.

Kako se navodi u saopštenju tog suda, sledeći optuženi, „ma ko to bio“, biće osuđen adekvatno.

– Nakon više oslobađajućih presuda, slobodno možemo reći da sledećeg sigurno osuđujemo, bez obzira da li je reč o Karadžiću, Mladiću, Šešelju ili Hadžiću. Ovde sada više nije reč samo o pravdi, već i o balansu između osuđujućih i oslobađajućih presuda – izjavila je portparolka Haškog tribunala Magdalena Spalinska – Današnjom presudom Haradinaju, ispunili smo kvotu oslobađajućih presuda. Veoma je važno za Balkan da ima jednak broj osuđenih i oslobođenih optuženika, zbog čega sa sigurnošću možemo da tvrdimo kako će biti okončan naredni proces – dodala je Spalinska i napomenula da je “najmanje važno iz kojih su zemalja osuđeni i oslobođeni”.

-Nadam se da će sledeća presuda malo smiriti strasti i u Srbiji odakle nam stiže sve više optužbi ovih dana da Haški tribunal svakog oslobađa – smatra portparolka suda.

Nenad Milosavljević

Marko Dražić

NO COMMENTS