DSS zahteva da premijer Srbije promeni ime u Vojislav Koštunica

137
0
SHARE

BEOGRAD, 14. mart 2013, (Njuz) – Glavni odbor Demokratske stranke Srbije zahteva da sadašnji premijer Srbije promeni ime u Vojislav Koštunica,izjavio je za Njuz Petar Petković portparol DSS-a.

Petković je objasnio da Srbija, ukoliko želi da bude ozbiljna država, sebi ne može da dozvoli da je vodi neko ko se ne zove Vojislav Koštunica.

– Postoji više razloga za promenu imena premijera. Pre svega Srbija je jedina zemlja u bivšoj Jugoslaviji, a i istočnoj Evropi, čiji se premijer zove Ivica Dačić. Zatim, Ivica Dačić uopšte nije član DSS-a, a svi članovi Demokratske stranke Srbije smatraju da bi za njih bilo bolje da se premijer zove isto kao i predsednik naše stranke– istakao je Petković.

– Mi želimo da ime premijera bude Vojislav Koštunica, po čoveku čije ime asocira na odlučnost, ustavnost i brigu za Kosovo. Besmisleno je da se premijer zove Ivica Dačić samo zbog toga što su socijalisti i naprednjaci napravili takav dogovor posle izbora – napomenuo je portparol DSS-a.

Petković smatra da bi nakon promene imena premijera i svi članovi Vlade i svi poslanici iz SPS-a trebali da preuzmu imena kadrova iz DSS-a, kao i da bi SPS, sve dok je na vlasti, trebao da se zove DSS.

Soko Sokolović

INSPIRACIJA: DSS: Zrenjanin da promeni ime u Petrovgrad

NO COMMENTS