Oliver Dulić zamolio Tužilaštvo da eventualnu kauciju plati PayPalom

190
0
SHARE

BEOGRAD, 11. april 2013, (Njuz) – Bivši ministar prostornog planiranja i zaštite životne sredine Oliver Dulić, protiv kojeg je Tužilaštvo za organizovani kriminal i zvanično podiglo optužnicu, poslao je pismo Tužilaštvu sa molbom da u slučaju pritvaranja kauciju plati putem PayPala.

Dulić, koji je optužen za zloupotrebu službenog položaja, kaže da je dolaskom PayPala u Srbiju konačno omogućen brži transfer novca, pa se nada da će mu Tužilaštvo izaći u susret i prihvatiti zahtev da na ovaj način plati eventualnu kauciju.

– Ne postoji stvar koja ne može da se plati PayPalom, pa ne vidim razlog zašto bih, ako Tužilaštvo bude imalo dovoljno dokaza da zatraži moje hapšenje, boravio u zatvoru – rekao je za Njuz bivši ministar koji je potvrdio da je otvorio nalog na PayPalu bez ikakvih problema – Vlada u kojoj sam ja bio ministar počela je proceduru za dovođenje PayPala u Srbiju mnogo pre nego što su navodna krivična dela počinjena. S toga PayPal mora imati prioritet u rešavanju ovakvih slučajeva – objasnio je Dulić.

– Iako prema postojećem zakonu nije dozvoljeno posedovanje računa u inostranstvu, Tužilaštvo ne mora da se brine da će biti otkriveno jer plaćanje preko interneta i dalje ne zanima preterano državne organe, a moji podaci će ionako biti sakriveni, što je striktna politika PayPala – zaključio je Dulić.

Iz Tužilaštva su potvrdili da su primili Dulićevu molbu, ali da su mu odgovorili da ne mogu da učine ništa po tom pitanju jer PayPal još uvek ne omogućava primanje novca na račun, a kao dodatni problem istakli su i to da PayPal još uvek ne omogućava firmama da otvore nalog.

Kako nezvanično saznajemo, Dulić je kao alternativu predložio korišćenje nekog drugog posrednika poput Moneybookersa ili PayAlertaa „koji srećom rade sa Srbijom“.

Miroslav Vujović

NO COMMENTS