Uhapšeni gradonačelnik Kraljeva kandidat za novog ministra poljoprivrede

217
0
SHARE

KRALJEVO, 12. maj (Njuz) – Bivši gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović, koji je juče uhapšen zajedno sa još 16 osoba, glavni je kandidat za novog ministra poljoprivrede, saznaje Njuz.

Simović, inače član Demokratske stranke, lišen je slobode pod sumnjom da je sa saradnicima proneverio oko milion evra namenjenih saniranju posledica zemljotresa u tom gradu.

Izvor blizak Srpskoj naprednoj stranci, koji je želeo da ostane anoniman, rekao nam je da ova partija ozbiljno razmišlja da nekadašnjeg prvog čoveka Kraljeva, u predstojećoj rekonstrukciji vlade, predloži za novog ministra poljoprivrede.

– Radi se o izuzetno sposobnom čoveku koji je veoma uspešno vodio jedan veliki grad, a čije će nam iskustvo u privlačenju investicija biti dragoceno. Takvi stručnjaci su našoj stranci, ali i Vladi Srbije, više nego potrebni. To se posebno odnosi na Ministarstvo poljoprivrede, gde je kontinuitet kadrova izuzetno važan. Već mesecima razmišljamo koga bismo umesto Gorana Kneževića mogli da predložimo za novog ministra, a onda se gospodin Simović sam nametnuo – rekao je naš izvor.

Isti izvor je naveo da je potpuno jasno da se protiv Ljubiše Simovića danas vodi politički proces i da je za njegovo hapšenje odgovorna policija.

– Čim gospodin Simonović izađe iz zatvora i postane ministar, videćete da će se ispostaviti da su sve optužbe protiv njega bile neosnovane – dodao je naš sagovornik.

Bojan Ljubenović

NO COMMENTS