Putnici aviona Boing 737 albanske nacionalne kompanije Albanijan erlajns, koji je danas leteo na liniji Tirana - Alžir, morali su da guraju avion da bi upalio. Pomoć u guranju pružile su i stjuardese.

Dok su trajali pokušaji da se avion upali, više od pola putnika je odustalo od leta a samo najhrabriji su ostali i podržali pilota u nameri da startuje motore. 

Posle dva sata pokušaja, razočarani pilot je zamolio putnike da napuste avion i pomognu u startovanju motora. Putnici zajedno sa stjuardesama pogurali su avion koji je tada konačno upalio.

Sa zakašnjenjem od tri sata avion je poleteo za Alžir.

„Istina je da su avioni dosta stari, tako da nije neobično to što se ponekad motori ugase ili ih je teško startovati. Naša služba redovno servisira motore no imamo problem zbog nedostatka originalnih delova jer se više ne proizvode. Sreća je da dosta delova od drugih modela odgovara za naše avione pa se tako dovijamo”, izjavio je za na[ portal upravnik službe održavanja aviona.

Od njega smo saznali da upravo ovaj avion ne poseduje euro 3 standard, zbog toga može samo da obavlja letove van Evropske unije.

Vest je šaljivog karaktera!

Vaša reakcija?

Facebook komentari