Zbog veoma čestih saobraćajnih nesreća na jednom i jedinom kružnom toku u Bujanovcu, Agencija za izgradnju kružnih tokova, donela je odluku da se na tom mestu ponovo izgradi klasična raskrsnica.

Realizacija ovog projekta predstavlja prioritet u ovoj godini, a sredstva od četiri miliona evra su obezbeđena iz fonda namenjenog za socijalno zbrinjavanje najugroženijih kategorija stanovništva.

„Bio je ovo neuspeli eksperiment, izgradili smo kružni tok sa najboljom namerom da ubrzamo saobraćaj i smanjimo gužvu, ali smo zanemarili činjenicu da naši vozači nisu edukovani za moderne modele saobraćaja. Napravili smo opasno mesta, bukvalno ,,crnu tačku,, na putu, tako da smo morali da reagujemo”, rekli su iz Agencije za izgradnju kružnih tokova.

Novinarska ekipa Feed sprovela je anketu gde je ispitan uzorak od 200 vozača, a od tog broja samo je jedan vozač vozio u levoj traci kružnog toka.

„Stvar je nedostatak saobraćajne kulture, odvažio sam se jednom i ušao u levu traku na kružnom toku, po nesreći bila je popodnevna gužva, bio sam primoran da pola sata kružim dok me neka gospođa nije pustila da se isključim. Dešavalo mi se i to da u kružnom toku susrećem vozače koji voze u pogrešnom smeru”, kaže Milorad Krstić, vozač iz Bujanovca.

Početak radova na prepravci kružnih tokova očekuje se početkom avgusta ove godine.

Vest je šaljivog karaktera!

Vaša reakcija?

Facebook komentari