BREJKING NJUZ: Tadić i Josipović uhvaćeni kako uživaju u bureku sa mesom u Sarajevu

21

BEOGRAD, 20.07.2010. (NjuZ) – U redakciju NjuZa je upravo (1:30 posle ponoći) stigla informacija, da se, višestruko ocenjivana kao odlična, poseta predsednika Hrvatske Iva Josipovića predsedniku Srbije Borisu Tadiću, upravo završila konzumiranjem bureka sa mesom u eminentnoj beogradskoj buregdžinici Sarajevo.

Posle burno propraćene šetnje centrom Beograda, druženje dva predsednika nastavilo se na popularnom beogradskom splavu Blek Panters, uz prepoznatljive world music tonove gde im se negde tokom noći pridružio i bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić, da bi se ubrzo potom sva trojica uputila na degustaciju bosanskog specijaliteta burek u Sarajevo.

Poseban kuriozitet ovoj priči daje činjenica da se pod Sarajevom ne misli na glavni grad BiH, već ne eminentnu beogradsku buregdžinicu Sarajevu, lociranu u Svetogorskoj ulici, gde su uz burek sa mesom (Tadić je dozvolio sebi i parče pite sa krompirom) i domaći jogurt nastavili pregovore o multilateralnim odnosima ovih zemalja.

Oduševljeni prolaznici nisu mogli da ne prokomentarišu su kako Zagreb i Beograd ujedinjeni dođoše i do Sarajeva, nateravši sve nas da, makar na trenutak, ponovo osetimo duh stare Jugoslavije. Jedan od njih je dodao – “Ne sumnjamo da će, kao rezulat ove akcije, i navijači Želje pristupiti sada već čuvenom paktu Delija i Bad Blue Boys-a čineći tako trojku koja će se poštovati širom Evrope.”

Comments
Prikazujem...