Dačić izjavio da nije rekao ono što je izjavio

854

BEOGRAD, 17 maj 2011, (Njuz) – Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i potpredsednik Vlade, rekao je u obaćanju novinarima prilikom redovne vanredne konferencije za štampu da nije izjavio ono što je rekao kada je dao izjavu o Kosovu. Iako je nakon njegovog obraćanja novinarima u javnosti preovladao stav da je Dačić izneo svoje lično ali ujedno i zvanično mišljenje, on je danas demantovao i potvrdio takvu tvrdnju.

– Moja izjava je ispravno protumačena kao pogrešna. Ja jesam rekao ono što svi misle da sam pomislio, ali to nipošto nisam izjavio. Uzmimo kao primer da ja to i jesam izrekao – da li bi to značilo da ja to stvarno i mislim? Razmislite podrobno o tome, ali nemojte kontemplirati previše nad tim – zbunio je Dačić novinare svojim jednostavnim ali veoma složenim obraćanjem.

U kratkom obraćanju koje se rasteglo na nekoliko sati on je takođe izjavio i “da on nije činovnik u Vladi u kojoj vrši funkciju ministra policije i potpredsednika”. Dačić je na kraju svog obraćanja dodao da je njegova partija “odbranila Kosovo oružjem u periodu kada Srbija nije ni učestvovala u ratu”.

-Jednostavno nisam za podelu ali sam za razgraničenje teritorije tako da jedan deo Kosova ima svoju himnu, ustav, zvanični jezik i mesto u UN, dok bi drugi deo Kosova imao svoj jezik, himnu, i mesto u UN. Neki bi to nazvali podelom, ali mi takve ljude stavljamo u zatvor – bio je odsečan Dačić.

Dačić je na kraju konferencije za štampu dodao da “sada zna da ‘kale’ znači ‘brdo’ ali da još uvek ne veruje u tu tvrdnju”.

Viktor Marković

Comments
Prikazujem...