Džedaji podržali anti-gej demonstracije ili provokacija Sith-a?

39

BEOGRAD, KORUSANT, 10. oktobar (Njuz) – Iako se Savet Džedaja do sada držao po strani tokom medijskog rata između pristalica i protivnika održavanja Parade ponosa u Beogradu, foto izveštaji sa lica mesta ukazuju na to da je danas tokom nemilih scena nasilja u centru prestonice bio prisutan barem jedan njihov predstavnik.

Koji bi interes ove vojničke sekte sa velikim političkim uticajem bio da se meša u pitanja od, iz našeg ugla gledano, ne baš galaktičkog značaja nije jasno ali naslućuje se da Korusant sve češće gleda u pravcu Zemlje. Politika “zavadi pa vladaj” nije strana starcima koji su na glavnim pozicijama Saveta (izguglati “rat klonova”) pa ni samom Gospodaru Jodi.

Na naš upit, PR služba Korusanta nam je poslala robota, model R2-D2, sa hologramskom beleškom gospodara Jode da se Savet Džedaja ne meša u srpska posla niti to namerava i da će njihova politika prema Srbiji “samom Srbija koju vodi politikom određena biti”.

Bezbednosni analitičar Miroslav Lazanski međutim podvlači i mogućnost drugačijeg scenarija. – Sama fotografija nije dovoljna da se izvuku finalni zaključci ali ne smemo izbaciti iz opticaja niti ideju da je moguća i provokacija Sitha-a, tajne organizacije koja želi da zavlada Univerzumom i koja zna da je najkraći put do toga, zavađanje Srba sa džedajima. Pored toga što Ratnici Sitha nose mantije iste boje kao i džedaji, možemo primetiti da je boja svetlosne sablje crvenkasta, što je mogući znak uplitanja Imperije.

Da li će u Srbiji ponovo demonstracije pokrenuti rat, ovoga puta na nivou celog svemira, ostaje da se vidi. Samo stanovište džedaja i Sitha oko homoseksualnosti nije poznato ali rasa Mandalurijanaca koja je vrlo uticajna u političkoj prestonici Republike, Korusantu, je poznata po blagonaklonom stavu ka istopolnoj ljubavi i Parada ponosa bi svakako mogla proširiti njihov uticaj na Zemlji, što Sithu svakako ne bi odgovaralo.

Đ.L.

BREJKING APDEJT:

U eri građanskog novinarstva ni tajne operacije tako moćne organizacije poput Imperije i monaškog reda Sith ne mogu da prođu neotkrivene. Uzoran građanin, svedok jučerašnjih dešavanja poslao nam je dokaz da je Sith umešan u nerede sa ciljem da se za to optuže Džedaji.

Comments
Prikazujem...