Građani, mediji i opozicija tvrde da su se samo zezali kad su zahtevali rekonstrukciju Vlade

78

BEOGRAD, 7. mart 2011. (Njuz) – Opozicione partije i nevladine organizacije su danas, nakon objave plana izmena u Vladi Srbije, u otvorenom pismu premijeru Cvetkoviću poručile da su se ”samo šalili kad su rekli da zahtevaju rekonstrukciju” i da je to jednostavno bio ”dobar fazon koji je sad već otišao malo predaleko”. Opozicija i NGO sektor se složni u oceni da sadašnji raspored ministara i nije tako loš, i da ne treba preterivati sa kombinatorikom, kada je sve u stvari ”bila samo dobra zezancija”.

Podsećamo, Vlada Srbije je najavila detaljnu promenu i smanjenje broja ministarstava nakon žestokih kritika opozicije, nevladinih organizacija, medija i javnosti, koji sada svi zajedno tvrde da to uopšte nije bila ”ozbiljna ideja već nešto što je neko samo pomenuo, više onako usput, za sebe.”

Međutim, nakon objavljivanja plana Vlade o rekonstrukciji u medijima, opozicija kaže da ”u stvari, sadašnja situacija i nije tako loša, ozbiljno” i kako se ”niko više ni ne seća ko je ono beše tražio rekonstrukciju”.

Vladajuća koalicija već nekoliko dana razmišlja kako da postigne smanjenje broja ministarstava što bi smanjilo troškove države, a da broj ministara ostane isti, ili veći nego do sada, što bi obezbedilo dalji priliv para u stranke. Zbog ovoga se moralo pribeći razdvajanju nekih ministarstava i spajanju drugih. Na primer, ministarstvo za Kosovo i Metohiju se sada razdvaja na dva ministarstva, Ministarstvo za Kosovo i Ministarstvo za Metohiju, dok se Ministarstvo vera i Ministarstvo nauke spajaju u jedno, Ministarstvo veronauke.

”Ne, ozbiljno, ne morate da vršite rekonstrukciju, sve je super. Stvarno, nemojte”, navodi se na kraju pisma.

Viktor Marković

Comments
Prikazujem...