Krkobabić naredio da ga vežu lancima pre punog meseca

46

BEOGRAD, 19. novembar 2010, (Njuz) – Iz kabineta potpredsednika Vlade, Jovana Krkobabića, stigli su nam izveštaji koji su pokrenuli niz špekulacija o procedurama koje se primenjuju u svakodnevnom radu najviših organa države.

Ministar Krkobabić je naredio svom kabinetu da ga čvrsto vežu lancima za stolicu i to neposredno pre izbijanja punog meseca u nedelju 21. novembra.

– To se dešava svakog meseca od početka našeg mandata, ali je anketni odbor Skupštine pre dve nedelje tražio detaljan opis svih procedura i procesa u odlučivanju unutar kabineta i zato je ova procedura tek sada isplivala u javnost – kaže Zoran Velijan, mlađi sekretar u kabinetu potpredsednika. – Ja za svojih 68 godina rada nisam video tako nešto.

Na neformalnom sastanku sa predstavnicima štampe, potpredsednik Krkobabić je izjavio da se za vreme punog meseca ne dešava ništa što se ne dešava već hiljadama godina širom istočne Evrope.

– Naredio sam kabinetu, cela zgrada Vlade je upoznata sa tim, da moram biti vezan, okovan i na sigurnoj udaljenosti od nevinih ljudi. I to će trajati cele noći 21. na 22. novembar po gregorijanskom kalendaru. Ja još uvek ponekad pomešam julijanski i gregorijanski i onda bude svašta – kroz smeh se novinarima obratio Krkobabić.

– Rekao sam im “Bez obzira na to kakve zvuke ćete čuti, koliko frenetično budem molio da me pustite, to nikako ne smete učiniti. Sigurno ću vam reći da zaboravite ovo što vam sada pričam, da sam se šalio. Ne slušajte me, za ime boga, ne smete me osloboditi”. Šta da vam kažem, ja nisam običan potpredsednik vlade na kakvog ste navikli – razbio je šalom napetost u prostoriji Krkobabić.

Kolega Branimir Skočić, fotograf Tanjuga, mogao je lično da se uveri koliko je to tačno. – Krkobabić je upravo saopštavao medijima rezultate pregovora sa MMF-om oko visine zagarantovane penzije. Nagnuo sam se ka njemu kako bih ga bolje fotografisao, kada sam na trenutak video znak u obliku horizontalnog slova z sa poprečnom crtom iza njegovog uveta. Sledio sam se, jer nije u pitanju ni tetovaža ni ožiljak već je to nekako bilo deo same kože. Krkobabić se u tom trenutku okrenuo ka meni i uputio mi ledeni pogled od kojeg mi se krv sledila. Video sam nešto iskonsko u njegovim očima, nešto što je mojim instinktima nalagalo da me poteraju da otrčim u šumu i potražim zaklon – uznemireno nam je rekao Skočić.

U e-mail poruci iz BIA-e, do koje je došla redakcija Kurira, navedeno je da Krkobabića trebaju da vežu teškim lancem i prikuju za kameni zid, sa rukama u posebnim “lisicama” od srebra sa ugraviranim raspećem. Takođe, naloženo je da u susednoj prostoriji bude spreman monah iz Crne Reke naoružan dovoljnom količinom svete vodice sa izvora Svete Petke i ikonom Sv. Kozme i Damjana.

U poruci se navodi i da čuvarima posebno za tu noć treba, umesto uobičajene municije, dati metke kalibra 9mm iskovane u čistom srebru kao i instrukciju da ih upotrebe samo “ukoliko bude neophodno”.

Dejan Nikolić

Još jedan zabeležen slučaj okivanja pred pun mesec zabeležen je pre 7 godina u SAD.

Comments
Prikazujem...