Milutin Mrkonjić štrajkuje glađu do završetka Koridora 10

722

BEOGRAD, 20. april 2011, (Njuz) – Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić počeće štrajk glađu do završetka Koridora 10. Kako je Njuz.net-u rečeno u Ministarstvu, ovo je prvi slučaj štajka glađu koji je podržala Vlada Republike Srbije jednoglasno.

Na jučerašnjoj telefonskoj sednici Vlade dogovoreno je da Mrkonjić otpočne štrajk glađu koji će prekinuti za Vaskrs i Prvomajske praznike, jer su neradni dani, ali, kako nam je rečeno, štrajk će se nastaviti prvog radnog dana, 4. maja u 7 časova ujutro.

– Cilj štrajka je pritisak na izvođače i podizvođače radova na Koridoru koji smišljaju razne izgovore da posao bude završen posle roka – rekao je Mrkonjić i dodao da zbog infrastrukturnih radova po Srbiji svi “teraju šegu“ sa njim i da ne želi da svoj politički kredibilitet ostavi na milost i nemilost trećim licima.

– Ja na njih više ne mogu da utičem – dodaje Mrkonjić. – Svi kasne, samo sam ja kriv i zato stupam u štrajk glađu. Imam punu podršku premijera Cvetkovića i vrha svoje partije.

Povodom izjave patrijarha Irineja upućene Tomislavu Nikoliću da “štrajk nije hrišćanski“ Mrkonjić je rekao da je on i hrišćanin i komunista.

– Mnogi misle da to ne ide zajedno, ali, eto, ide – objašnjava ministar. – U ovom slučaju, odgovaram samo sudu svoje partije.

Na pitanje zašto Koridor do sada nije završen, Mrkonjić je rekao da je ekonomska kriza i da je sve to uticalo na pomeranje rokova, koji realno počinju da teku tek kada se izabere izvođač.

– Zato ovim činom želim da pokažem da sam privržen projektu do samoga kraja – tvrdi Mrkonjić.

Na konstataciju da je ekonomska kriza zvanično prošla i kod nas i u svetu što pokazuje i primer da je bend Primus rasprodao arenu u Beču Milutin Mrkonjić kaže da nije sasvim siguran u to.

– Ne znam da je prošla kriza. Primus je dobar bend, ne toliko popularan, ali ima veoma privržene fanove – analizira Mrkonjić.

U sedištu SPS-a nisu bili raspoloženi da daju izjave povodom Mrkonjićevog štrajka glađu, ali su nam u PR službi potvrdili da je Primus dobar bend i nadaju se njihovom skorom dolasku u Srbiju.

Uroš Nedeljković

Comments
Prikazujem...