Ministarstvo ugrađevine u novoj Vladi Srbije

191

BEOGRAD, 13. april 2011. (Njuz) – U rekonstruisanoj Vladi republike Srbije, pored nedavno najavljenog Ministarstva za rijaliti program, biće uspostavljeno i još jedno novo ministarstvo pod nazivom Ministarstvo za ugrađevinu, saopšteno je danas iz kabineta premijera Cvetkovića.

– Ovo ministarstvo baviće se jednom od najznačajnijih privrednih grana u državi, a to je ugradnja – navodi se u sopštenju – Kao što je potrebno ogromno znanje da se nešto kvalitetno i dobro sagradi, potrebno je da se isto tako kvalitetno i dobro ugrade svi koji učestvuju u procesu izgradnje.

Ministarstvo ugrađevine i njegovi nadležni organi biće zaduženi za nadgledanje procesa svih javnih radova, nabavki i tendera. Nijedan predsednik opštine, tržišni inspektor, upravnik katastra, pa čak ni radnica na šalteru ne smeju biti izuzeti iz procesa ugradnje, jer je to preduslov za blagostanje društva i prosperitet građana, rekao je naš izvor iz Vlade Srbije.

– Danas sve češće imamo slučaj da se dešavaju javni radovi gde u lancu između izvođača radova i države ne postoji nijedan jedini čovek, što je skandalozno – ocenila je Ljiljana Martić, direktorka Instituta za evropske integracije – Poštenim direktorima i njihovim rođacima i kumovima sve je teže da prežive, a o tome dovoljno govori i podatak da je u prvom kvartalu ove godine prodaja BMW X5 džipova opala za čak 20 odsto. Iskreno se nadamo da će novo Ministarstvo za ugrađevinu rešiti ovaj problem koji direktno ugrožava najbogatije slojeve našeg društva.

U saopštenju Vlade navodi se da će misija i vizija novog ministarstva biti Srbija u kojoj svi građani mogu lagodno i mirno da žive od svoje ugradnje. Na pitanje novinara Njuza ko bi u tom slučaju zaista nešto konkretno i radio, odgovorili su da je to problem za druga ministarstva.

Istok Pavlović

Comments
Prikazujem...