Prenosi skupštine ubuduće samo u terminu za odrasle posle 24h

185

BEOGRAD, 8. april 2011, (Njuz) – Skupštinska zasedanja ubuduće će morati da se održavaju isključivo u periodu od ponoći pa do šest sati ujutru jer TV prenosi sednica potpadaju pod grupu programa neprikladnih za osobe mlađe od 18 godina.

Skupštinske sednice će se, zahvaljujući nedavnoj obavezujućoj odluci Republičke radiodifuzne agencije (RRA) naći u ekskluzivnom društvu programa televizija kao što su TV 1000, Spice platinum, ali i televizija koje emituju rijaliti programe.

Poslanici će posle ove promene morati da rade nepopularnu treću smenu, ali će im, kako je Njuz saznao u skupštinskom sekretarijatu, to biti plaćeno po posebnoj tarifi.

-Poslanici će dobijati duplo veće dnevnice jer će, osim za hranu, sada značajna sredstva morati da izdvajaju i za kafu, Guaranu, Red Bull i one tabletice sa sličicama, ne bi li ostali budni i skoncentrisani na značajne poslove koji su pred njima. Takođe, dobijaće i vaučere za taksi, kao i novac za noćni prevoz, kako bi mogli na vreme da stignu u Skupštinu i odu iz nje – rečeno je Njuzu u sekretarijatu Skupštine Srbije.

Nova odluka počeće da se primenjuje od 1. maja, a do tada će poslanici morati da se pripreme i priviknu na novo radno vreme. U tu svrhu organizovane su specijalne pripreme, tokom kojih će poslanici deset dana raditi posao noćnih čuvara u državnim fabrikama i pogonima u unutrašnjosti, što je prema ocenama brojnih stručnjaka za ljudske resurse, pravi test za buduće “skupštinske noćobdije“.

“Rad na poziciji noćnog čuvara u pogonu kao što je, recimo, pogon “Prve petoletke“ u Brusu, predstavlja najveći mogući izazov za poslanika ukoliko govorimo o naporima da se on odupre snu. Takve pozicije su verovatno najdosadniji poslovi u Srbiji i ukoliko poslanici tu budu uspeli da ostanu budni, to je znak da će ostati budni i u Skupštini, koja je znantno dinamičnija u pogledu dešavanja“, rekao nam je HR stručnjak Stanko Milovanović.

Pored toga, dodaje naš sagovornik, obuka poslanika doprineće i smanjenju telefonskih računa u srpskim firmama, koji u poslednje vreme dosežu neverovatne iznose jer noćni čuvari masovno pozivaju hotlajn linije tokom radnog vremena, što poslanici, ocenjuje se, neće činiti.

Poslanici se za sada nišu izjašnjavali o korenitoj promeni koja ih očekuje, ali se po skupštinskim kuloarima može čuti da mahom odobravaju novo radno vreme, najpre zato što će biti znatno kraće nego ranije, a potom i zato što očekuju da će im u kasnim noćnim satima medijsku pažnju neće neopravdano oduzimati selebriti parovi sa svojim ljubavnim problemima.

Nenad Milosavljević

Comments
Prikazujem...