Putin postaje počasni predsednik Srbije

152

BEOGRAD, 18. mart 2011. (Njuz) – Srpski parlament je pokrenuo inicijativu za dodelu titule počasnog predsednika Srbije premijeru Rusije Vladimiru Putinu. Ova ideja dolazi nakon inicijative univerziteta u Beogradu da se ruskom premijeru dodeli počasni doktorat prilikom njegove planirane posete Beogradu krajem meseca.

Predsednik Srbije Boris Tadić smatra kako ova ideja dolazi u pravom trenutku i da je konačno došlo vreme da se ”formalizuje odnos koji već duži niz godina postoji između naše države i Vladimira Putina.”

– Srbija se ionako prilikom svakog bitnijeg međunarodnog poteza koji treba da povuče konsultuje sa Rusijom, i red je da Vladimir Putin i zvanično bude proglašen za počasnog predsednika – smatra Tadić – Putin je do sada veoma uspešno vodio Rusiju, i doveo je tu napaćenu zemlju na poziciju koju danas zauzima u svetu, a to je jedna od vodećih supersila, dok građani Rusije, koji su kod nas poznatiji kao Rusi, danas uživaju najveći svetski standard i sve društvene slobode – dodaje Tadić, koji je siguran da će Putin kao počasni predsednik Srbije uspeti da i našu zemlju izvuče iz krize jednako uspešno kao što je i Rusiju.

Skoro sve stranke u parlamentu se slažu da počasno stavljanje Srbije Vladimiru Putinu na raspolaganje može imati samo pozitivne posledice po našu zemlju. Predsednik naprednjaka Tomislav Nikolić misli kako je ovo sasvim logičan potez i pita se zašto takva odluka nije doneta mnogo ranije.

Vladimir Putin je, da podsetimo, već postao počasni vlasnik klubova Crvena Zvezda i Partizan, kao i naftne industrije Srbije, a u slučaju da upravljanje Srbijom sa mesta počasnog predsednika ne donese rezultate, srpska Vlada već planira da se Putinu na raspolaganje stavi i celokupna imovina građana Srbije.

Viktor Marković

Comments
Prikazujem...