Srpski političar započeo štrajk radom

231

BEOGRAD, 22. april 2011. (Njuz) – Srpski funkcioner iz jedne od stranaka u vladajućoj koaliciji, član upravnog odbora jednog javnog preduzeća i upravnog odbora jednog od dva najpoznatija beogradska fudbalska kluba, koji je želeo da ostane anoniman, započeo je rano jutros štrajk radom, nezadovoljan stanjem u društvu.

Kako Njuz nezvanično saznaje, političar je želeo da ostane anoniman barem još jedan dan u slučaju da se štrajk pokaže preteškim i ako ga javnost nedovoljno isprati, kao što se nedavno desilo jednom njegovom kolegi, čiji identitet nas je takođe zamolio da ne otkrivamo.

– Odlučio sam se na ovaj potez kao vid žrtve za sve ovo što se dešava u Srbiji. Ako je potrebno da neko ispašta neka to budem ja. I odlučio sam da idem do kraja, ili barem skoro do kraja. Svakoga radnog dana cu odraditi svih osam sati propisanih zakonom, dok će mi pauze za topli obrok trajati samo 30 minuta – rekao je političar.

Njegova odluka naišla je na momentalnu osudu njegovih kolega i javnosti. Prema nezvaničnim najavama tokom dana će ga posetiti nekoliko ministara koji će pokušati da ga ubede da promeni odluku.

Ovim povodom oglasila se i Srpska pravoslavna crkva saopštenjem da “nije hrišćanski započinjati rad na Veliki petak i da bi praznike trebalo da provede u krugu porodice“.

Lekari Kliničko bolničkog centra izdali su saopštenje da se brinu za zdravlje političara i da će pratiti njegovo stanje, a u slučaju da se pokaže neophodnim, i da će ga hospitalizovati. Prema rečima dr Ljubomira Ilića, ako političar narednih dana nastavi sa štrajkom to se može odraziti na njegovu kičmu, vid i slepo crevo.

– U slučaju da rad počne da ostavlja trajne posledice na organizam, moraćemo da ga nasilno ubedimo da pristane na skraćeno radno vreme, ili barem na puno radno vreme sa produženom pauzom za ručak od četiri sata – izjavio je dr Ilić.

Marko Dražić

Ideja: Aleksandar Matić

Comments
Prikazujem...