Tadić zapretio da će raspisati izbore ako SNS održi još jedan miting

76

BEOGRAD, 29. mart 2011, (Njuz) – U nesvakidašnjem obraćanju javnosti rano jutros, Predsednik Srbije Boris Tadić zapretio je predsedniku Srpske napredne stranke Tomislavu Nikoliću raspisivanjem izbora, ako se ovaj usudi da održi samo još jedan miting opozicije.

– Dosta je bilo politike nasilništva. Ukoliko Tomislav Nikolić i njegovi saradnici okupe svoje pristalice u centru Beograda i izmaltretiraju građane novom blokadom grada, biću prinuđem da im dam ono što traže i momentalno ću raspisati vanredne parlamentarne izbore. – rekao je Tadić.

Predsednik Srbije je dodao da njegov oponent Nikolić dobro zna šta je predizborna kampanja, koliko je potrebno gradova obići, koliko govora održati svakog dana a truditi se da ne zvuče isto, sa koliko ljudi je potrebno rukovati se i izljubiti se, i u koliko je samo TV duela potrebno učestvovati u kojima treba glumiti kako se ne podnosite sa svojim političkim protivnicima.

– Pretpostavljam da će mnogi naprednjaci protumačiti moju izjavu kao blef, ali neka postave sebi pitanje da li su zaista spremni da rizikuju, ili će lepo sačekati još godinu dana – pitao je Tadić.

Politički analitičari bili su zatečeni ovom Tadićevom izjavom, tako da niko nije umeo da objasni zašto je promenio taktiku, kao ni da pretpostavi koji će biti Nikolićev odgovor.

Politikolog Đorđe Vukadinović je izjavio da ga prepucavanja između demokrata i naprednjaka već duže podsećaju na sukobe dece u školskom dvorištu, zbog čega je reporter Njuza posetio Osnovnu školu Sveti Sava u Beogradu, gde je porazgovarao sa učenikom sedmog razreda T.A., koji je redovan učesnik sukoba đaka u školi.

– Sledeći potez Nikolića bi morao da bude zakazivanje protesta uz jasno pozivanje Tadića da ispuni obećanje rečima “Šta je bilo, misliš da si neki, a? A šta kažeš na ovo zakazivanje?” Tadiću tada neće preostati ništa osim da zapreti ponovo u stilu “Šta ‘oćeš bre? Ajde reci to još jednom pa da vidiš da li stvarno neću da raspišem” – kaže T.A, koji misli da će u nekom trenutku jedan od njih sigurno popustiti pre zvona.

Dejan Nikolić

Marko Dražić

Comments
Prikazujem...