Tomica Milosavljević karijeru nastavlja u seriji Grey’s Anatomy

62

BEOGRAD, SIJETL, 18. februar 2011, (Njuz) – Srpski ministar zdravlja u ostavci Tomica Milosavljević svoj profesionalni angažman nastaviće u popularnoj medicinskoj seriji Grey’s anatomy, saznaje ekskluzivno Njuz.

Milosavljević će biti stručni konsultant koji će pomagati glumcima da se bolje pripreme za osmu sezonu američke serije, a na tu poziciju ga je, kako saznajemo, preporučio ni manje ni više nego kabinet američkog predsednika Baraka Obame. Taj kabinet je, naime, Milosavljeviću već odao priznanje time što je iskopirao srpski zdravstveni sistem i primenio ga u SAD, o čemu je i sam ministar više puta govorio.

Od izvora iz ekipe Grey’s anatomy-ja saznali smo da će Tomica Milosavljević zajedno sa kreatorkom ove serije Šondom Rajms raditi na tome da ova serija, u skladu sa početnom idejom, ubuduđe bude više medicinska, a manje ljubavna i tračerska.

– U jednom trenutku smo shvatili da u seriji imamo sve manje teško bolesnih i osakaćenih pacijenata i sve više napaljenih doktora , neurotičnih medicinskih sestara i hirurga nesigurnih u svoju seksualnost. Ekipa je tome htela da stane na put i seriju vrati na kolosek po kojem je i postala poznata. Možda nije lepo reći, ali srpski ministar zdravlja ostavku je podneo u pravom trenutku, pravom za nas, naravno. Smesta smo ga kontaktirali i vrbovali jer smo čuli da je i kompanija Filip Moris bila zainteresovana da ga angažuje, ali mi smo ipak bili brži – rečeno je Njuzu u kampu Grey’s anatomy-ja.

Kako su nam rekli, Grey’s anatomy je tokom godina, pod uticajem različitih trendova, skliznula na područje ljubavnih sapunica, a da je vrag odneo šalu pokazalo se kada su lica iz serije počela da prave svoje modne i druge linije i time narušavaju ugled serije.

– Kap koja je prelila čašu bila je kada je Patrik Dempsi, koji u seriji tumači lik doktora Šeparda, u saradnji sa “Avonom“ počeo da proizvodi i prodaje neku jeftinu toaletnu vodu. To nije ono što smo želeli. Istina je da svaki glumac sa svojim likom može da radi šta hoće, ali ne na račun popularnosti koju je stekao u ovoj seriji. Zato nam je potreban Tomica Milosavljević, da svojom dokazanom stručnošću u autoritativnim nastupom stvar ponovo postavi na svoje mesto – rekao je izvor Njuza.

Tomica Milosavljević će, pored striktno medicinskih konsultacija, kao vrsni gastroenterolog savetovati ekipu i do koje mere se u seriji sme ići sa patetičnim momentima, a da to kod gledalaca ne izazove laksativni efekat i poremećaje u varenju. U domaćoj i stranoj javnosti se već uveliko špekuliše o visini honorara koje će bivši srpski ministar zdravlja dobijati u Grey’s anatomyju, ali preciznih zvaničnih cifara još nema. Za sada se samo zna da Grey’s anatomy Milosavljeviću sigurno neće plaćati više od iznosa koje je dobijao kao ministar zdravlja u Vladi Srbije jer bi to bio prevelik udarac za budžet serije, koji je u odnosu na budžet Vlade Srbije, suviše mali.

Nenad Milosavljević

Comments
Prikazujem...