Vlada osniva Ministarstvo za rijaliti

89

BEOGRAD, 6. april 2011. (Njuz) – Premijer Srbije Mirko Cvetković najavio je osnivanje Ministarstva za rijaliti program, rečeno je na današnjoj konferenciji za štampu u Vladi Srbije. Prema rečima premijera, odluka je doneta u sklopu započetog procesa preko potrebne rekonstrukcije najvišeg izvršnog tela Republike Srbije.

– U proteklom periodu Vlada Srbije se suočila sa velikim izazovima i preprekama u svom radu što je nužno rezultovalo njenim reformisanjem i smanjenjem broja ministarstava. Ipak, Vlada mora da prati sve promene u društvu, što će reći da ne može da drži zatvorene oči pred važnošću rijaliti programa, koja je iz dana u dan sve veća – rekao je Cvetković.

Kako premijer navodi, višemesečno istraživanje javnog mnjenja pokazalo je da je zastupljenost rijaliti populacije uzela primat nad populacijama kojima ova vrsta programa nije glavna preokupacija u životu, što je nužno navelo Vladu Srbije da razmotri osnivanje državnog tela koje će se baviti problemima ovih građana i strategijom razvoja rijaliti programa.

Na pitanje novinara ko će biti resorni ministar novog ministarstva, Cvetković nije mogao da da precizan odgovor, ali je naveo da postoji više kanditata između kojih će biti izabran novi ministar. Prema njegovim rečima najozbiljniji kandidati su Era Ojdanić, Živan Janićijević – Burek i ona mala iz Bosne što je pala u depresiju jer se ugojila u prvom serijalu Velikog Brata. O kanditaturi Miroslava Đuričića – Mikija će se raspravljati posle sprovedenog SMS glasanja među članovima kabineta predsednika Vlade kojim će se oni izjasniti o ponovnom Mikijevom ulasku u uži krug kandidata s obzirom na to da se Đuričić već tri puta nalazio na listi, ali je dva puta na sopstveni zahtev i jednom na zahtev svoje tetke sa njega izbrisan.

Reakcije građana i njihovih udruženja na ovu vest su vrlo pozitivne. Tako je na primer, posle sinoćne najave ove vesti, tokom emitovanja rijaliti šoua “Veliki brat“ bilo poslato 17.243 poruke podrške novoj odluci Vlade. Deset najlepših poruka biće pročitane na prvom sledećem zasedanju Skupštine Srbije.

Miloš Đuričić

Redakcija Njuz

Comments
Prikazujem...