Vuk Jeremić: “Sada znamo foru”

22

BEOGRAD, 27. jul (Njuz) – Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je da će rezoluciju koja će biti podneta Generalnoj skupštini UN “biti napisana prema uputstvima MSP. Naćićemo neku neformalnu grupu ljudi da to napiše kako ne bi bilo argumenata da se papir proglasi nelegalnim. Mislim da će momci iz mog bridž kluba da posluže svrsi. Naravno, Srbija će diktirati šta da pišu i niko drugi ali će oni da potpišu. Ako je kosovskim Albancima to prošlo, što ne bi i nama. Sada znamo foru.”

Cilj rezolucije koju Srbija podnosi je da Generalna skupština UN potvrdi da je tumačenje odluke MSP prošle nedelje da secesionisti nemaju pravo na secesiju već samo na podnošenje deklaracije i samim tim moraju da promene ime u “podnosioci deklaracije”.

Ovaj lukav manevar naše diplomatije podržavaju sve zemlje koje bi izglasavanjem ove rezolucije u UN rešile problem sa secesionistima jer bi oni istog trenutka morali da prestanu tako da se zovu.

– Sa “podnosiocima deklaracija” već možemo da se izborimo. Zamislite terorističke napade podnosioca deklaracija? Pa ispali bi smešni. – izjavio je za Njuz izvor blizak jednoj od zainteresovanih vlada.

Comments
Prikazujem...